Gradina Zoo Brasov | Atractii turistice Brasov | de vizitat

Gradina Zoo Brasov se fla la doar 10 minute, 9.2km de Q RESORT.

Gradina zoo Brasov, zoo Brasov, Gradina zoologica Brasov

Gradina Zoo Brasov atrage din ce în ce mai multi turiști. Grădina Zoologică Brașov este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din oraș. Parcul zoologic este destinația ideală pentru copii, dar și pentru cei care doresc să se relaxe în aer liber, într-un mediu liniștit.

Frumoasa Grădină Zoologică este situată lângă pădurea și lacul din Cartierul Noua, într-o zonă retrasă și plină de verdeață. Aceasta se întinde pe o suprafață de 10 hectare și are caracteristicile unui parc natural, special gândit pentru animalele ce îl populează. La intrarea în parcul zoologic există indicatoare menite să ghideze vizitatorii către principalele atracții. De asemenea, aleile sunt însoțite de bănci pentru odihnă și relaxare.

În cadrul grădinii există aproximativ 300 de animale din aproape 70 de specii, printre care se află și doi lei albi (o pereche) și cămile (doi masculi).

Tot aici se poate vizita și clădirea planetariului, iar cei care au poftă de ceva dulce, se pot delecta cu produsele din cofetăria amenajată în cadrul acestuia.

Gradina Zoo Brasov a fost renovata si au fost făcute lucrări de modernizare şi extindere.

Ce putem vedea la gradina Zoo Brasov

Cele 10 hecatre, suprafata pe care se desfasoara gradina Zoo Brasov, sunt populate cu animale, pasari, reptile, pesti si alte necuvantatoare. Dinte acestea enumeram mai jos:

Leu african – Panthera leo

ÅžtiaÅ£i că, dintre felinele mari, leii au cel mai bogat „vocabular”, comunicând printr-o varietate de sunete?

Boa constrictor

Ştiaţi că principalul simţ al acestei specii este cel olfactiv? Şerpii adună din aer particule olfactive cu ajutorul limbii, particule analizate cu un organ specializat (organul vomeronazal sau organul lui Jacobson).

PeÅŸte-papagal – Scarus quoyi

ÅžtiaÅ£i că aceÅŸti peÅŸti au un rol important în menÅ£inerea curată a recifelor de corali? Ei consumă algele ÅŸi plantele marine care, în lipsa acestui „control”, ar invada coralii.

Leu alb – Panthera leo krugeri

Ştiaţi că din cauza culorii specifice a blănii, leii albi sunt mai vulnerabili? Neputându-se camufla eficient, sunt mai vizibili atât pentru prădători, cât şi pentru pradă.

Vultur cu cap alb – Haliaeetus leucocephalus

Ştiaţi că aceste păsări au un văz excepţional (cam de şase ori mai dezvoltat decât cel al oamenilor)? În plus, percep şi razele ultraviolete.

Lebădă albă – Cygnus olor

Ştiaţi că lebedele sunt monogame, formând perechi pe viaţă? Totuşi, dacă unul din parteneri moare, supravieţuitorul îşi caută, în multe cazuri, altă pereche.

Cerb lopătar – Dama dama

Ştiaţi că cerbii lopătari sunt animale nocturne, active mai ales la apusul şi la răsăritul soarelui? Sunt animale foarte timide şi duc o existenţă ascunsă în mijlocul pădurilor.

Buhă – Bubo bubo

Ştiaţi că aceste păsări sunt foarte sensibile la condiţiile de mediu? Dacă hrana nu este suficientă, se vor înmulţi într-un ritm mult mai scăzut.

Colobus alb-negru – Colobus guereza

Ştiaţi că în primele săptămâni de viaţă, blana puilor este complet albă?

Acvilă Å£ipătoare mică – Aquila pomarina

Ştiaţi că, în perioada de cuibărire, s-a observat că femelele vizitează alte cuiburi? Motivele acestui comportament nu sunt cunoscute. Sunt singurele păsări răpitoare care manifestă acest comportament

Ciclide de Malawi sp.

Ştiaţi că lacul Malawi, din Africa de Sud, găzduieşte peste 1000 de specii de ciclide?

Leopardul zăpezilor – Panthera uncia

Ştiaţi că picioarele din spate, extrem de puternice, le permite acestor animale să facă salturi lungi de până la 15 m şi la înălţimi de până la 6 m?

Capucin cu faÅ£a albă – Cebus capucinus

Ştiaţi că puii acestor animale ştiu să îşi caute hrana de la vârste extrem de mici, învăţând acest lucru în primul an de viaţă?

Iepure de casă – Lepus sp.

Ştiaţi că iepurii au un câmp vizual de aproape 360 de grade? Acest fapt le permite să sesizeze prădătorii care se apropie inclusiv de sus sau din spate.

Panda roÅŸu – Ailurus fulgens fulgens

Ştiaţi că panda roşu este cel mai activ la răsărit, la apus şi în timpul nopţii?

Caiman comun – Caiman crocodilus

Ştiaţi că aceşti crocodili sunt animale solitare care trăiesc în acelaşi teritoriu, stând imobili în cea mai mare parte a zilei, fie scufundaţi dacă e prea cald, fie făcând băi de soare în perioadele mai răcoroase?

Măgar – Equus a. asinus

Ştiaţi că celebra încăpăţânare a măgarilor se datorează unui instinct de conservare mult mai puternic decât cel al cailor? Dacă i se câştigă încrederea, măgarul este docil, jucăuş, prietenos şi chiar dornic să înveţe lucruri noi.

Lemur cu coada inelată – Lemur catta

Ştiaţi că lemurii sunt animale extrem de curate? După ce mănâncă, îşi curăţă blana cu meticulozitate.

Vulpe roÅŸie – Vulpes vulpes

ÅžtiaÅ£i că vulpile roÅŸii au o „voce” proprie, care poate fi identificată pentru fiecare individ în parte?

Leu alb – Panthera leo krugeri

Ştiaţi că, pentru a-şi conserva energia, leoaicele dorm zilnic între 15 şi 18 ore, iar leii între 18 şi 20 de ore?
În zoo, durata somnului zilnic este redusă la o perioadă de 10-15 ore.

Căprioară – Capreolus capreolus

ÅžtiaÅ£i că aceste animale nu se hrănesc de obicei pe pajiÅŸti care au fost sau sunt folosite de animale domestice (oi, vite), deoarece acestea „murdăresc” iarba?

Jaguar – Panthera onca

ÅžtiaÅ£i că aÅŸa-numitele „pantere negre” sunt de fapt jaguari a căror blană este neagră datorită unei mutaÅ£ii genetice relativ frecvent întâlnite?

StruÅ£ african – Struthio camelus

Ştiaţi că struţii sunt cele mai mari păsări din lume la ora actuală?

Lame – Lama glama

Ştiaţi că lamele au o concentraţie neobişnuit de ridicată de hemoglobină în sânge, iar celulele roşii au formă ovală; ambele situaţii reprezintă adaptări la traiul la altitudini mari, cu aer rarefiat, sărac în oxigen?

Nutrie – Myocastor coypus

Ştiaţi că aceste animale pot rămâne complet scufundate peste 10 minute?

Tarife acces gradina Zoo Brasov

Taxa de intrare pentru adulți este de 20 lei, iar pentru copii (2-8 ani), elevi și studenți este de 10 lei.

Contact gradina Zoo Brasov

Adresă: Strada Brazilor 1, Brașov
Telefon: 0268 337 787

Program de vizitare gradina Zoo Brasov

În această perioadă, Zoo Braşov vă aşteaptă de MARŢI până DUMINICĂ, între orele 09:00 şi 20:00.

Ultimele bilete se pun în vânzare la ora 19:15. În zilele de LUNI, grădina zoologică este ÎNCHISĂ, cu excepţia cazurilor în care sunt organizate diverse evenimente speciale, care vor fi anunţate în prealabil.

Pagina facebook Gradina Zoo Braasov. Click