Q RESORT vine in acest an cu un serviciu nou: Inchiriere teren de tenis Brasov / Sacele, echipament tenis, instructor tenis.

Tenisul este un sport jucat fie între doi jucători, fie între două echipe a câte doi jucători. Jucătorii folosesc o rachetă pe bază de racordaj pentru a lovi o minge de cauciuc acoperită cu pâslă peste fileu, mingea trebuind să ajungă în terenul adversarului.

Inchiriere teren de tenis Brasov / Sacele cu echipament si instructor

Terenul de tenis

Dimensiunile terenului de tenis

Lungimea unui teren de tenis de câmp este fixă, ea fiind de 23,78 metri. Lățimea sa variază în funcție de tipul jocului: de simplu sau de dublu. În cazul jocului de simplu meciurile se desfășoară pe lățimea de 8,23 metri, jocurile de dublu desfășurându-se și pe cele doua margini laterale care duc la o lățime standard de 10,97 metri.
Distanța de la fileu la cele două linii de serviciu trebuie să fie de exact 6,40 metri, linia de centru aflându-se bineînteles la jumătatea terenului de tenis. Poziționarea fileului este deosebit de importantă pentru ca terenul să respecte standardele impuse de Federația Internaționala de Tenis, capetele fileului trebuie să se găsească la cel putin 0,91 metri depărtare de marginile exterioare ale terenului (incluzând aici și marginile laterale pentru jocul de dublu) iar pilonii care susțin fileul trebuie să aibă o înalțime de 1,07 metri. La mijlocul terenului, acolo unde fileul intersectează linia de centru, înălțimea fileului trebuie sa fie de 0,91 metri.
Coborând la nivelul solului, grosimea liniilor desenate trebuie sa fie de

  • 5 cm pentru linia de centru
  • între 2,5 cm si 10 cm pentru cele două linii de baza (liniile de fund)
  • între 2,5 cm si 5 cm pentru toate celelalte linii ale terenului .

Dacă lungimea efectivă a terenului este de 23,78 metri, Federația Internațională de Tenis recomanda o lungime totala a suprafeței amenajate de 37 de metri, adică cel puțin 6,4 metri dincolo de fiecare linie de fund a terenului. În ceea ce privește lățimea, dimensiunea recomandată a incintei este de 18 metri, adică intre 3,50 si 3,65 metri suplimentari dincolo de marginile laterale ale terenului, necesare bineînteles jucătorilor pentru a ajunge la mingiile care trec de marginile terenului de tenis.

Cele mai importante părți ale regulamentului tenisului de câmp


Dacă vrei să știi cum se joacă tenis, singurul mod prin care poți afla aceste informații este să citești regulamentul oficial al acestuia. În continuarea articolului se vor aminti unele dintre cele mai importante informații din regulament, astfel încât să poți juca tenisul de câmp „ca la carte”.

4.1.Echipa de joc


Tenisul de camp este un sport care se poate practica standard (1 la 1), adica fara o echipa, ci pe cont propriu, sau intr-o echipa de doi jucatori (2 la 2).
In timpul jocului, fiecare jucator sau echipa poate deveni si servant, si primitor. Servantul este jucatorul/echipa ce pune mingea in miscare, iar primitorul este cel care va trimite inapoi mingea in terenul adversarului sau echipei adverse. Servirea se face din spatele liniei de fund, pe cand primirea se poate face din orice pozitie.

4.2. Cate seturi are un meci de tenis


Multe persoane se întreabă câte seturi sunt la un meci de tenis. În general, un meci de tenis de câmp are 3 sau 5 seturi. Durata acestora nu poate fi spusă cu certitudine, deoarece durata meciului de tenis de câmp depinde exclusiv de timpul individual în care se înscrie fiecare set în parte. Așadar, nu există un timp limită până la care se poate juca.

4.3. Cum se ține scorul la tenis


În funcție de câte seturi se joacă, jucătorul sau echipa ce va învinge va fi cel/cea care va câștiga 2 seturi din 3 sau 3 seturi din 5. Un set se câștiga de jucătorul sau echipa care câștiga mai rapid 6 game-uri sau 7 game-uri, dacă va exista egalitate.
Există 2 modalități principale pentru a ține scorul într-un meci, acestea fiind „advantage set” și „tie-break set”, însă va trebui anunțat la începutul jocului ce fel de modalitate s-a ales.

Iată cum se ține scorul într-un game, cu scorul servantului anunțat primul:

  • Niciun punct – 0
  • Primul punct – 15
  • Al doilea punct – 30
  • Al treilea punct – 40
  • Al patrulea punct – game